Skapa en prototyp

Har du fått värsta grymma idén till en ny produkt som du tror kommer att revolutionera världen? Då gäller det att skynda lagom långsamt och se till att både skapa rätt förutsättningar för att få ut produkten samtidigt som man måste skydda den. 

Det allra första du bör göra är att skicka in om varumärkesskydd och även ansöka om ett patent. Tänk på att vara väldigt tydlig i din ansökan så ingen kan ta din idé och bara göra en minimal förändring och sedan tjäna pengar. Vi rekommenderar att du kollar med advokat när det gäller sånt, så du inte blir lurad. Sen måste du skapa en prototyp, men hur gör man det? Det är ju inte alla som har kunskaperna eller möjligheterna för ärligt talat, hur många har en svarv i källaren?

Specialister som kan göra jobbet

Vänd dig till en mekanisk verkstad, som Axido till exempel, de kan hjälpa dig. Genom att använda dina ritningar och din beskrivning kan de skapa en exakt prototyp av det du sedan vill sälja. De kommer inte att stjäla din idé men om du vill känna dig helt trygg kan du se till att skapa ett avtal där de lovar att hålla dina hemligheter.

När du sedan har din prototyp klar kan du påbörja nästa steg i processen som är att finansiera produkten och lanseringen av den. Det blir enklare med en prototyp som framtida investerare kan känna på och se på för att bilda sig en uppfattning. 

30 Dec 2022