Är det dags att byta fönster?

Har det kommit till det läge att det är dag för dig att byta ut alla dina fönster i huset? Att hitta rätt fönster, det är inte alltid lätt. Det finns ju rätt många olika att välja på. De tre vanligaste är trä, aluminium och PVC. Bra fönster kan du hitta hos Fönsterfabriken i Trelleborg. En viktig sak att ta hänsyn till då du ska köpa nya fönster, det är att fönstrens utseende och känsla passar till just ditt hus, både invändigt och utvändigt. Fundera också på om du vill lägga tid och pengar på underhåll framöver samt hur mycket du värderar hög energieffektivitet och ljudisoleringsförmåga.

Hitta rätt fönster för dig

Det kan vara bra att jämföra olika fönster så att du vet dess fördelar och nackdelar. Ser man till träfönster så är de rätt billiga att köpa, de passar de flesta hus och går att måla i de flesta färger. Dock kräver de en hel del underhåll, de kan variera i kvalitet samt att de kan ta mycket stryk om de sitter i utsatta lägen.

Ser man till aluminiumfönster, så är de hållbara och står emot väder och vind, de är i stort sett underhållsfria och de har en god isoleringsförmåga. De är dock dyrare än trä, de passar inte in i alla hus samt är svåra att måla.

När det gäller pvc fönster, så kostar de minst, de har god isoleringsförmåga, håller länge, står emot väder och vind och är underhållsfria. Dock är det så att inte heller dessa passar in i alla hus, de är svåra att måla om samt att det inte finns hur många modeller som helst. 

11 Apr 2022