Få bilen i toppskick

Även om det är vinter ännu är det bra att planera inför våren och hur du då tar hand om bilen på ett bra sätt. Efter vintern är slut är det bra att se efter ditt fordon. Det är vägsalt och annat som behöver tvättas bort till exempel. Det är inte fel att köpa bilvårdsprodukter så som partikelfilter rengöring samt grejer för att rengöra egr ventil. Sedan kan det även vara idé att lämna in bilen till en bilvårdsfirma för att göra en helrekond vilket innebär att den rengörs både invändigt och utvändigt. Under en sådan rekond får bilen det den behöver. Bland annat så avfettas bilen, den schamponeras och vaxas för att få en fin och blank yta. Sedan brukar även däcksidor fönster och gummilister behandlas. Bilen dammsugs invändigt samt att alla detaljer rengörs. Med en rekond blir bilen verkligen ren!

Tips för att hålla bilen i toppskick

Tvätta bilen ofta gärna varannan dag eller en gång i veckan beroende på hur mycket du kör. Se även till att tvätta på rätt sätt. Uppifrån och ner! Undvik även att göra cirkelrörelser. Sedan se till att torka bilen torr efter tvätten.

Lackskydda bilen samt se till att du undviker att använd automatiska maskintvättar med borstar då dom kan repa lacken, handtvätta istället bilen.

Sopa inte av bilen med snöborstar/ piassavakvast, dessa kan lätt repa lacken. Är bilen snöig så sopa av det värsta med handen.

Se till att alltid använda bra produkter och hjälpmedel som är lämpliga för bilvård.

26 Dec 2019