Hitta Zen med en god bit mat


Enligt Wikipedia så är det så här: "Zen är en gren av mahayanabuddhismen som uppstod i Kina på 500-talet. "Zen" har många grenar och ingen fullständig gemensam teori och övning finns. Zen lär att människan är fri och samtidigt begränsas av de handlingar som väljs att utföras och att dessa handlingar förstärker de mönster individen redan är fångad i. Detta kallas i buddhismen för karma."

Zenmeditation bygger på zenbuddistiska metoder och tankesätt och är en kinesisk/japansk variant av buddismen. Inom zenbuddismen är meditation en förutsättning för att kunna utvecklas som människa. Sedan går det att hitta sitt Zen, på flera vis. Som med en god bit mat!

Njut i nuet av god mat

Att njuta av god mat i nuet är ett sätt att hitta sitt Zen. Det finns en restaurang som heter Ceith & Agnes som ligger i Katrineholm. Här kan man verkligen njuta, av god mat, gott sällskap och leva i nuet. Hos Ceith&Agnes kan man även lära sig att laga mat om man vill. Det genom en av deras matlagningskurser. Det finns flera av dem att välja mellan. Då kan du laga mat och skapa eget Zen hemma i ditt eget kök.

Om du vill ha lugn och ro, men ändå ställa till med fest, så kan du använda dig av deras catering. Det är inte fel att få maten levererad och serverad, så kan du njuta av nuet med dina vänner!

19 Mar 2019