Leta jobb på olika ställen

Hur man hittar jobb, det är idag inte samma som det var förr. För riktigt länge sedan var det rätt enkelt att få nytt jobb. Man kunde kliva in till ett företag och fråga om jobb och sedan börja dagen där på. Sedan så försvann detta och det var mest via AF man kunde söka jobb. Idag är det dock större chanser att hitta jobb på en mängd sätt. Det går att signa in sig på olika jobb-sajter, söka jobb via sociala medier och även bli rekryterad av rekryteringsfirma. Det går även att jobba som giggare, läs mer här om det. 

Att vara sin egen chef

Det har även blivit allt mer vanligt att vara sin egen chef. Antingen det att man startar ett eget företag eller att man väljer att frilansa. Det gör att man kan ta en hobby man gillar att göra för att göra om till ett jobb att tjäna pengar på. Ett slags frilansande är att vara giggare. Då kan man antingen skaffa egna kunder eller ansluta sig till en portal som erbjuder olika gig. Det är ett bra sätt att testa på olika sorters jobb samt utöka sitt CV på bra sätt.

Hitta jobb på nätet

Idag är det ofta lätt att kunna hitta jobb på nätet och det på en mängd olika sätt. Man är inte längre lika bunden att hitta jobb på ett enda ställe och det är ju rätt bra!

10 Nov 2021