Lider du av åderbråck?

åderbråck

Är det så att du lider av åderbråck? Det är en ganska vanlig åkomma och kan drabba vem som helst. En del tänker att det bara är äldre personer som drabbas, men det kan även drabba yngre personer. Det finns en del faktorer som påverkar, så som övervikt, graviditet, långvarigt stående och så klart även åldern då. Men som tur är så är det oftast inga stora besvär man drabbas av. Men många tycker det känns jobbigt och vill inte visa sig ute med dem. 

Få hjälp med stödstrumpor

Om det är så att du har drabbats av åderbråck så kan det vara smart att satsa på stödstrumpor med kompression mot åderbråck. Dels för att det förbättrar blodcirkulationen dels för att det ger ett bra stöd och dels för att det känns lite bättre. Stödstrumpor är även bra för andra saker. Många använder dem när de ska flyga, så att man förhindrar att få allt för svullna ben. Det är även som så att man kan använda dem om man drabbats av blodpropp eller för att förebygga svullnader. 

Kräm kan fungera

Det finns även idag flera olika krämer som kan hjälpa mot åderbråck. Det i kombination med stödstrumpor kan vara ett sätt att bli av med dem delvis eller helt. Dock är det alltid bra att kolla med din läkare så att du inte gör på fel sätt eller så att du har drabbats av annat än just åderbråck. 

 

10 Aug 2019