Viktigt att kunna leva som vanligt

De flesta av oss tänker inte på de saker vi gör naturligt, som en del av vår vardag. Det där med att kliva ur sängen, klä på sig, äta frukost, ta bilen till jobbet. Det är bara något vi gör, eftersom vi kan. Det finns dock personer, som har en form av skada, eller är rörelsehindrade eller annat, som behöver hjälp med dessa saker. Det är då man kan ha behov av personlig assistans. Det för att få hjälp med det som kallas grundläggande behov. Alltså det vi andra gör, utan att tänka på. Den som vill veta mer om att skaffa personlig assistans, eller behöver ha hjälp med personlig assistans i Lund kan läsa mer om det på Ekens Assistans. 

Behöver du hjälp i din vardag?

Är det så att du är en person som fötts med en nedsättning eller har drabbats av något på grund av sjukdom eller olycka och behöver assistans, så kan du ansöka om att få det. Det är om du har stora och/eller varaktiga funktionsnedsättningar och behöver personligt stöd så

Beroende på hur behovet ser ut, alltså hur många timmar per vecka du behöver hjälp så kan du söka via kommunen, eller via Försäkringskassan. Du får inte vara över 65 då du söker, men får du assistans innan det så får du så klart ha kvar det. Om det är mindre än 20 timmar per vecka så är det kommunen, annars är det Försäkringskassan. Du kan få reda på mer genom att kontakta dem, eller via länken ovan. 

23 Aug 2022