Vilken hudvård passar dig?

Den som vill ha en frisk och välmående hy bör använda hudvård som är anpassad efter sin huds behov. Men, då är det bra att ta reda på vad man har för hudtyp. Väljer du att göra hudvård Stockholm, så kan du på hudvårdssalong få hjälp med att ta fram din hudtyp. Vill du göra egen hudvård, ja då kan du fortsätta läsa, så ska jag hjälpa dig med det!

Olika hudtyper

Normal hy känneteckans av att man har jämna porer som varken är förminskade eller förstorade. Huden är mjuk, följsam och behaglig samt att den blir inte blank eller stram. 

Torr hy känns stram, många gånger direkt efter du tvättat ansikten. Den kan även vara finporig, ibland är porerna knappt synliga. Sen kan det även vara att huden är fjällig eller sträv och ibland kan det klia. 

Fet hy har överproduktion av fett i talgkörtlarna och blir därför lätt blank och glansig. Ofta är porerna stora och utvidgade, det är inte helt ovanligt med finnar, blemmor eller pormaskar.

Kombinerad/blandhy är det allra vanligaste. Då är det ofta så att man har fetare och torrare partier i ansiktet. Vanligtvis är det t-zonen – panna, näsa, haka – som tenderar gå mot normal eller fet hy medan resten, som kinderna längs käken som har mer normal till torr hudtyp.

Känslig hy är inte en hudtyp egentligen men det är ett tillstånd som man kan ha under olika perioder. det kan bli irritation som rodnad, knottror, flagning, svullnad eller till och med blåsor.

 

 

7 Apr 2019